Urnik

Ponedeljek21:3023:00
Torek21:0022:30
Sreda21:3023:00
Četrtek21:3023:00
PetekProsto
SobotaProsto
Nedelja21:3023:00

Trim hokej klub je prejemnik certifikata za nevladne organizacije na področju športa.

C A R H A
Canadian recreative hockey association...
Hokejska zveza Slovenije
Portal hokejske zveze Slovenije...
Swedish Oldtimers
Oldtimerhockey is the love of an old man to the greatest sport in the World...

Propozicije nhl Ljubljana

Igrišče

Pravilo 1

Hokej na ledu v okviru nhl Ljubljana, ki ga organizira in vodi TRIM Hokej klub, se igra na katerem koli drsališču, za katerega se dogovorijo kapetani in je v njihovi lasti, ali pa ga uporabljajo na osnovi pogodbe o najemu.

Pravilo 2

Igrišče mora biti standardno označeno, goli pa pravilno postavljeni in brez lukenj v mreži.

Pravilo 3

Tekme v nhl Ljubljana se odigravajo po naprej določenem razporedu in v okvirih urnika, določenega s strani upravitelja drsališča.

V primeru, da je odpoved termina s strani upravljalca drsališča, ni časovnih omejitev. Plan tekmovanja se uskladi z željami in možnostmi.

V kolikor želi ekipa spremembo termina vnaprej predvidenega urnika, mora to javiti vodstvu tekmovanja najmanj 30 ur pred pričetkom srečanja, da lahko najdemo novo kombinacijo za ta termin. V primeru da ekipa ne odjavi pravočasno izgubi z 5:0 b.b.

Pravilo 4

Klopi za posamezne ekipe so ločene. V primeru, da ni možno uporabljati klopi za kazni pri sodniški mizi, igralec odsedi kazen na klopi svoje ekipe.

Pravilo 5

Uporaba infrastrukture drsališča je določena z najemno pogodbo z upraviteljem drsališča. Ekipe morajo uporabljati infrastrukturo v skladu z načeli dobrega gospodarja in v primeru poškodb nosijo materialno odgovornost. Ekipam je dovoljen dostop do garderob 60 minut pred pričetkom tekmovalnega termina in morajo zapustiti garderobo 60 minut po zaključku tekmovalnega termina.

Pravilo 6

Led se pripravlja pred vsako tekmo, razen če je v pogodbi z upraviteljem drsališča navedeno drugače. V odmorih med posamezno tekmo se led na drsališču ne obnavlja (čisti). Igralci katerekoli ekipe lahko stopijo na ledeno površino takoj, ko stroj za čiščenje ledu zapusti ledeno površino. Igralci pa lahko plošček prinesejo na ledeno površino šele takrat, ko so vrata, skozi katera zapušča stroj za čiščenje ledu, zaprta. Od tega trenutka dalje prične teči 10 minutni ogrevalni čas. Za nespoštovanje dela pravila, ki govori o vnosu ploščkov na ledeno površino, je kazen 2 (dve) sodniški taksi.

Moštva

Pravilo 7

Število igralcev v posamezni ekipi ni omejeno. Ekipa mora pred pričetkom sezone prijaviti najmanj 1 vratarja in najmanj 8 igralcev, da se sploh lahko udeleži nočne hokejske lige. Čas prijave je do začetka sezone tekočega leta. Igralci, prijavljeni za tekmovanje tekočega leta izpolnijo pristopno izjavo, ki jo morajo kapetani dostaviti najkasneje pred pričetkom prve tekme sezone v kateri igralec nastopa. Vsi ostali, ki se prijavijo v posamezno ekipo po začetku sezone tekočega leta, se prijavijo pri vodstvu tekmovanja, izpolnijo pristopno izjavo in lahko nastopajo po prejeti prijavi. Na posamezni tekmi mora biti prijavljeno najmanj 8 (osem) igralcev in sicer 7 (sedem) igralcev v polju, kar pomeni, da mora najmanj 7 igralcev priti v igralski opremi, in 1 (en) vratar. Največje število igralcev prijavljeno na posamezni tekmi je 22 (dvaindvajset) in od teh mora biti 1 (en) vratar. Vratar je vedno tisti igralec, ki nosi zaščitno opremo vratarja in med samim potekom že pričete igre ne sme spreminjati svoje igralske pozicije. Ekipa, ki ne izpolnjuje gornjih pogojev je kaznovana z tehničnim rezultatom 5:0 b-b. , kar se vnese v lestvico tekmovanj. V primeru, da ekipa, ki nastopi z sedmimi (7.) igralci in enim (1.) vratarjem, v času tekme izgubi zaradi kazni, ki oddaljijo igralce z igrišča do konca tekme, oziroma, da se igralci poškodujejo in ne morejo nadaljevati tekme, toliko igralcev, da v primeru polne zasedbe (5+1) ne morejo na led poslati dovolj igralcev, se tekma prekine in ekipa, ki nima dovolj igralcev izgubi tekmo z izidom 5:0 b.b. ne glede na že doseženi trenutni rezultat.

Pravilo 8

Za posamezno tekmo se igralci prijavijo pri zapisnikarski mizi. Na zapisniku se jasno označi golmana (golmane), kapetana in po želji še do dva asistenta kapetana. Kapetani ali igralci nimajo pravice pogovora z zapisnikarsko mizo oz. drugimi uradnimi osebami, razen sodnikov.

Pravilo 9

Samo kapetan ali njegov asistent se lahko pogovarjata s sodnikom v zvezi z pravili igra in morebitnimi nejasnostmi. Vsak drug igralec dobi za nespoštovanje tega pravila tehnično kazen 2 minuti. Če je na ledu asistent, kapetan pa na klopi, kapetan ne sme priti k sodniku toliko časa, dokler na ledu ni več asistenta (ov). Sodnika lahko zahtevata pomoč zapisnikarja za ugotavljanje istovetnosti.

Pravilo 10

Moštvi imata lahko v času trajanja tekme na igrišču po 6 (šest) igralcev (5 pet + golman). V kolikor imata ekipi več kot šest igralcev na ledu, se moštvu, ki je naredilo napako izreče kazen v trajanju 2 minut.

Pravilo 11

Igralci istega moštva morajo nositi istovrstne drese z različnimi številkami in nogavice (štucke), kjer se, glede na osnovno barvo dresov, mora vsaj ena barva na štucki ujemati z osnovno barvo dresa. Vratarji lahko nosijo vratarske drese druge barve, vendar se v osnovni barvi NE SMEJO ujemati z osnovno barvo dresa nasprotnikove ekipe.

Zaščitna oprema, palice in plošček

Pravilo 12

Za nastopanje v nhl Ljubljana je obvezna kompletna hokejska oprema, kot sledi: hokejske drsalke, hokejske rokavice, hlače za hokej na ledu (ne za in-line hokej), nožni ščitniki (banjšine), nakomolčniki, suspenzor, čelada, dres, štucke. Ramenski ščitniki (plastron) so opcija, lahko pa igrate tudi brez njega. Barva opreme (hlače, rokavice) in čelade je lahko v istem moštvu različna. Oprema mora zadoščati minimalnim standardom, ki jih predpisuje pravilnik HZS. Prepovedana je uporaba nestandardne zaščitne opreme (pravilnik HZS stran 14, Pravilo 305) Uporaba nepravilne opreme se sankcionira z dvominutno kaznijo moštvu in napotitvi igralca z igrišča, dokler se ne vrne na led z urejeno opremo.

Pravilo 13

Hokej na ledu se igra s ploščkom iz vulkanizirane gume (puck); premer 7.62 cm in debelina 2.54 cm. Plošček mora imeti na obodu oznako proizvajalca.

Pravilo 14

Vratarska oprema za igranje hokeja na ledu vsebuje: vratarske drsalke, vratarske rokavice, lovilka in odbijalka, hlače za hokej na ledu (ne za in-line hokej), nožni ščitniki (banjšine), vratarski ščitnik telesa (plastron), suspenzor, čelada, dres, štucke in mora zadoščati minimalnim standardom, ki jih predpisuje pravilnik HZS. Zaščitna čelada je lahko po standardih IIHF ali CARHA. Oprema mora zadoščati minimalnim standardom, ki jih predpisuje pravilnik HZS. Prepovedana je uporaba nestandardne zaščitne opreme (pravilnik HZS stran 14, Pravilo 305) Uporaba nepravilne opreme se sankcionira z dvominutno kaznijo moštvu in napotitvi igralca z igrišča, dokler se ne vrne na led z urejeno opremo.

Pravilo 15

Vse vrste palic za igranje v nhl Ljubljana morajo zadoščati standardom, ki so predpisani v splošnih pravilih za hokej na ledu (stran 12, Pravilo 305)

Igralci

Pravilo 16

V nočni hokejski ligi (nhl) Ljubljana lahko nastopajo vsi, ki so prej postali člani TRIM Hokej kluba. Ne morejo pa igrati aktivni igralci hokeja na ledu, ki so v tekoči sezoni registrirani (s potrjeno Transfer karto) pri HZS za katerokoli ekipo v R Sloveniji ali registrirani v katerikoli drugi IIHF, CAHA, US Hockey, CARHA in njim podrejeni ligi. V primeru, da ima klub, ki je registriran pri HZS svojo veteransko sekcijo, lahko ti igralci, ne glede na to, da so člani registriranega kluba, nastopajo v tekmovanjih, ki jih organizira in vodi TRIM Hokej klub. Taki igralci pa se ne smejo nikoli prijaviti v postavo registriranega kluba in/ali odigrati kakršno koli tekmo v okviru tekmovanj, ki jih organizira HZS ali zgoraj navedene organizacije.

Pravilo 17

Igralec, ki se registrira za TRIM Hokej klub, v tekoči sezoni ne more nastopati za katerikoli drug klub v enakem (rekreativnem ali veteranskem) rangu organiziranega tekmovanja v hokeju na ledu v R Sloveniji, brez soglasja Trim Hokej kluba.

Pravilo 18

V tekoči sezoni lahko ekipa, ki nastopa v nhl Ljubljana, registrira samo dva (2) igralca, ki sta bila v prejšnji sezoni še registrirana (s potrjeno Transfer karto) za katerokoli ekipo hokeja na ledu pri HZS ali za katerikoli ekipo hokeja na ledu vseh federacij, vključenih v IIHF, CAHA, US Hockey, CARHA, vendar pa lahko za ekipo na posamezni tekmi nastopi le en (1) tak igralec.To pravilo za vratarje ne velja v delu, kjer piše da lahko nastopi samo eden, ker imamo pomanjkanje vratarjev torej lahko nastopi 1 igralec in 1 vratar ki sta bila v prejšnji sezoni še registrirana (s potrjeno Transfer karto. Torej lahko nastopita oba, če je eden o njih vratar

Pravilo 19

Maksimalno število tujcev (z državljanstvom izven EU) v ekipi je dva (2), ki sta bila v prejšnji sezoni še registrirana (s potrjeno Transfer karto) za katerokoli ekipo hokeja na ledu pri HZS ali za katerikoli ekipo hokeja na ledu vseh federacij, vključenih v IIHF, CAHA, US Hockey, CARHA, vendar pa lahko za ekipo na posamezni tekmi nastopi le en (1) tak igralec. Število tujcev, ki so bili v nhl Ljubljana registrirani že v pretekli sezoni, v ekipi ni omejeno.

Pravilo 20

Igralci ki prestopajo iz TRIM Hokej kluba,nimajo nobenih obveznosti do TRIM Hokej kluba. Prestop igralca iz TRIM Hokej kluba v višji rang tekmovanja ne vpliva na registracijo igralcev, ki prihajajo iz višjega ranga tekmovanja.

Pravilo 21

Prijave igralcev v TRIM Hokej klub so možne vedno z obrazcem "Pristopna izjava". Ko igralec izpolni obrazec in ostale pogoje, lahko takoj nastopi za izbrano ekipo. Za kakršnokoli materialno in nematerialno odgovornost posamezne ekipe, odgovarja kapetan ekipe, ki podpiše "Izjavo kapetana" za tekočo tekmovalno sezono. Izjava kapetana je tudi obvezna prijava vsake ekipe za tekočo tekmovalno sezono

Pravilo 22

Če se igralec preregistrira za drugo ekipo v okviru TRIM Hokej kluba, lahko za novo ekipo igra po 3 dneh od dneva registracije. Pogoj za prestop igralca v drugo ekipo v okviru TRIM Hokej kluba je tudi igralčeva izpolnitev vseh materialnih zahtev do ekipe iz katere želi prestopiti oz. za katero je nazadnje nastopal v okviru TRIM Hokej kluba. Za vratarje velja, da lahko prestopijo tudi izven prestopnega roka, rok prestopa je 3 dni neigranja, če niso nikoli v sezoni nastopili registrirani kot igralci za katerokoli ekipo.

Pravilo 23

Članarina, ki jo je klub ali igralec plačal za prvo registracijo, se ne refundira.

Sodniki

Pravilo 24

Sodnike delegira vodstvo tekmovanja. Sodniki so člani Sodniške organizacije pri Hokejski zvezi Slovenije. Tekme sodita največ dva sodnika, lahko pa tudi eden.

Pravilo 25

Sodnik, ki bi izostal na tekmi, za katero je bil delegiran in si ni preskrbel zamenjave, mora o tem obvestiti vodstvo tekomovanja najmanj 12 ur pred uradnim pričetkom tekme.

Pravilo 26

Sodijo lahko samo sodniki, ki imajo, so imeli ali delajo izpit za sodnika.

Pravilo 27

Vodstvo tekmovanja lahko posameznim sodnikom odpove sodelovanje.

Pravilo 28

Ekipe med sezono ne morejo zahtevati, da se jim določenih sodnikov ne delegira. Vsi sodniki bodo enakomerno porazdeljeni za sojenje posameznim ekipam. Ekipe se lahko odločijo, da prosijo vodstvo tekmovanja, da jim določenih sodnikov ne delegira. Predstavnik ekipe lahko to vloži pisno na klub ali na Zboru kapetanov pred pričetkom tekmovalne sezone.

Pravilo 29

Vodstvo tekmovanja bo želje ekip upoštevalo, vendar ne prej kot 15 dni po vlogi pisne prošnje na vodstvo tekmovanja.

Pravila igre

Pravilo 30

Čas posamezne tekme je 3 x 14 (štirinajst) minut čiste igre z dvema tri minutnima odmoroma. Čas za ogrevanje pred tekmo je 10 minut po napovedanem začetku termina.

Pravilo 31

Ob sodnikovem začetnem žvižgu se moštvi uredita za pozdrav in v najkrajšem času za začetek igre.

Pravilo 32

V kolikor ob začetku tekme ni delegiranih sodnikov, lahko tekmo vodi en sodnik. V primeru da delegiranih sodnikov ni, lahko tekmo sodi nedelegiran sodnik, če se kapetana moštev tako dogovorita.

Pravilo 33

Tekma se brez sodnikov ne more pričeti. Če se tekma preloži zaradi sodnikov, se o tem obvesti Sodniško organizacijo HZS.

Pravilo 34

Sodnika vodita tekmo po pravilih CARHA in IIHF, ki veljajo za tekme v nhl Ljubljana in imajo določene spremembe:

 • čas igre je kot v pravilu 30
 • prepovedan je strel z zamahom preko višine kolka (tim Bandy shoot)
 • za vsako tehnično kazen v zadnjih dveh minutah se dosodi kazenski strel, to je zadrževanje igre (DELAY), nepravilna menjava igralcev (TOOMAN) metanje opreme na igrišče, nepravilna oprema
 • veljajo tudi ostale posebnosti iz pravil CARHA, ki jih sodniki dobijo na seminarju

Za izveden strel z zamahom se takoj dosodi kazen 2 minut za strelca in eventuelni gol razveljavi. Strel z zamahom ni dovoljen nikjer na igrišču.

Pravilo 35

Kazni za igralce so enake kot v standardnih pravilih hokeja na ledu in še dodatne kazni, ki veljajo samo v nhl Ljubljana.

Pravilo 36

Dodatne dvominutne kazni:

 • body check v polju ali na ogradi
 • zaustavljanje s telesom, če igralca ne drsata v isti smeri
 • nešportno obnašanje na ledu ali klopi za rezervne igralce
 • metanje športne opreme po ledu ali metanje s klopi, brez oviranja nasprotnika

Pravilo 37

Dodatne petminutne kazni:

 • vsaka oblika medsebojnega obračunavanja po sodnikovem žvižgu
 • napadanje z visoko palico in več kot tremi drsalnimi koraki

Pravilo 38

Dodatne disciplinske kazni igre:

 • dve 10 minutni kazni je disciplinska kazen igre tudi za verbalne delikte s klopi
 • nešportno obnašanje igralcev oz. spremljevalcev
 • DKI po treh dvominutnih ali eni petminutni kazni za posameznega igralca

Pravilo 39

Kazen igre se izreče za fizični napad ali pretirani verbalni na igralca, sodnika ali uradno osebo, za medsebojno obračunavanje, če kljub trem sodnikovim žvižgom igralca ne prenehata z medsebojnim obračunavanjem. Vsak primer kazni igre, ki ga sodnika prijavita, obravanava Diciplinska komisija. Igralcu, ki ga sodnika nista kaznovala na sami tekmi, in ki opravi fizični in/ali pretirani verbalni na igralca, sodnika ali uradno osebo, za medsebojno obračunavanje v prostorih, kjer se izvaja rekreativna prireditev, in za vsako medsebojno obračunavanje na klopi nasprotne ekipe, ali kjerkoli drugje na območju R Slovenije do 24 ur po zaključku tekme, se izreče prepoved igranja v nhl Ljubljana, dokler se Disciplinska komisija ne odloči za ustrezno kazen. Prijava takega dejanja izven igrišča ali objekta se poda pisno (lahko v elektronski obliki) v roku 48 po zaključku tekme, je takse prosta, izjave prič se priložijo, oz. se zaprosi vodstvo tekmovanja, da zbere izjave prič. Za fizično obračunavanje s sodniki ali uradnimi osebami se izreče kazen igre in izključitev igralca iz tekmovanja v nhl Ljubljana in TRIM Hokej kluba.

Pravilo 40

TRIM hokej klub kot organizator nočne hokejske lige lahko na osnovi prijave, pritožbe ali drugačnega posredovanja v ligaški skupnosti oz. izven nje, z odločitvijo Zbora kapetanov ali Skupščine kluba začasno ali trajno suspendira registriranega igralca nočne hokejske lige, ki je v kateremkoli obdobju storil dejanje, ki lahko škoduje ugledu in/ali premoženju nočne hokejske lige in/ali TRIM hokej kluba.

Pravilo 41

Vse kazni se vnašajo v zapisnik. Za Kazen igre velja avtomatsko prepoved igranja na eni tekmi. Vsaka naslednja Kazen igre istemu igralcu se avtomatsko poveča za prepoved igranja na dveh tekmah. Vse naslednje Kazni igre obravnava Disciplinska komisija, ki lahko izreče še dodatno kazen

Pravilo 42

Popis kazni

Mala kazen2 minuti2
Mala kazen podvojena4 minute2 + 2
Velika kazen5 minut5
Disciplinska kazen10 minut10
Disciplinska kazen igre10 + 10 minut20
Izključitev iz igre
Kazen igre5+10+10 minut20 + 5
Izključitev iz igre

Možne so kombinacije kazni z disciplinsko kaznijo. Vse kazni se zaradi odsedanja kazni na klopi za igralce vpišejo na semafor in se ne krajšajo. Posebnost pri kaznih v rekreativnih ligah je, da v kolikor igralec na isti tekmi dobi tretjo dvominutno kazen (2 min) se mu takoj izreče tudi disciplinska kazen igre (DKI). Isto velja tudi za igralca, ki dobi petminutno kazen (5 min) na tekmi, ravno tako dobi takoj disciplinsko kazen igre (DKI), če pri 5 minutni kazni ni bila izrečena kazen igre (KI). Odložena kazen se vpiše kot GP (Goal Penalty) in se vodi v evidenci kazni zaradi zbira kazni posameznika.

Posebnost tekem v rekreativnih ligah je tudi, da sodnika počakata s začetnim metom vedno, dokler se igralci obeh moštev ne postavijo v startni položaj. Sodnika pred pričetkom meta preverita, če so vsi igralci na svojem mestu in pripravljeni za igro

Pravilo 43

Tekme v okviru nhl Ljubljana se igrajo tako, v primeru neodločega rezultata takoj izvajajo kazenske strele.

 • prva serija treh strelcev izmenično iz vsake ekipe
 • po končani prvi seriji, če je še vedno neodločeno, pa po en strelec iz vsake ekipe do končne odločitve
 • igralec, ki je streljal v prvi seriji, lahko nastopi tudi v drugi seriji, vendar ne sme streljati dveh kazenskih strelov zaporedoma (1/2/3 - 1/2/1/2)
 • po končani prvi seriji, če je še vedno neodločeno, se NE obrne vrstni red izvajanja kazenskih strelov

Za pravilnost izvajanja skrbita sodnika in zapisnikar. Kapetana določita posamične igralce za streljanje po zgornjem ključu. Kazenske strele se izvaja na obe strani. Igralci so na svojih klopeh in prihajajo na led po navodilih kapetanov. V primeru, da se kapetani ne držijo zgornjih navodil, se eventuelno dosežen zadetek razveljavi, kazenski strel pa se NE ponavlja.

Pravilo 44

Določanje vrstnega reda po končanem prvem delu ali play off-u po skupinah je po naslednjem ključu:

 • točkovni zbir posamezne ekipe
 • v primeru enakega točkovnega zbira dveh ali več ekip, najprej medsebojni točkovni zbir, nato medsebojna gol razlika med dvema ali več ekipami
 • v kolikor je zgoraj navedeno še vedno enako, potem določa razlika v danih in prejetih golih v delu tekmovanja
 • v kolikor je zgoraj navedeno še vedno enako, potem je višje uvrščena ekipa, ki je dala več golov
 • v kolikor je ena od ekip, ki zberejo enako število točk, tekmo kadarkoli v tekmovanju izgubila z izidom 0:5 b.b. se taka ekipa uvrsti najnižje, ne glede na medsebojno razliko v točkah ali zadetkih

če še ni znan zmagovalec, se določi zmagovalca z žrebom na Zboru kapetanov

Kazni igralcem in klubom

Pravilo 45

Ekipa ki se ne drži teh propozicij in neresnično prikazuje dejansko stanje se lahko kaznuje z odvzemom dobljenih točk, z denarno kaznijo ali z izključitvijo iz TRIM Hokej kluba. Ekipa, ki ima določeno kazen, ne sme nastopiti na naslednjih tekmah, dokler ne poravna kazni.

Pravilo 46

Če ekipa manjka oz. ne izpolnjuje pogojev za igranje in se uradna tekma ne odigra, nasprotna ekipa pa ne izkoristi termina za trening oz. prijateljsko tekmo, mora ekipa, ki ne izpolnjuje pogojev za igranje, nasprotni ekipi povrniti njen del stroška za led v višini polovice termina. Ekipa, ki tak incident povzroči v eni sezoni trikrat, se v naslednji sezoni ne povabi več k tekmovanju v nočni hokejski ligi. V primeru, da imajo dve ali več ekip enak točkovni zbir ob koncu tekmovanja (ali dela tekmovanja) se upošteva najprej količnik medsebojnih srečanj, v slučaju enakega količnika medsebojnih srečanj pa se pri splošni gol razliki ekipi, ki je imela tehnični rezultat 0:5 b.b. gol razlika ne upošteva in je avtomatično nižje uvrščena. Če ekipi , od teh ena v nepopolni postavi, odigrata prijateljsko temo, nobena od ekip ni upravičeni do nadomestila.

Pravilo 47

Disciplinska komisija lahko kaznuje igralce s prepovedjo nastopanja na posameznih tekmah na osnovi zapisnika tekme, poročila sodnikov tekme ali poročila zapisnikarja tekme.

Pravilo 48

Disciplinska komisija ima vedno samo tri (3) člane. Glasuje se s preglasovanjem in brez vzdržanih glasov. V Disciplinsko komisijo se imenujejo namestniki, če je član Disciplinske komisije tudi član ene od ekip vpletene v primer.

Pravilo 49

Za izrek kazni lahko Disciplinska komisija uporablja tudi disciplinski pravilnik HZS, kazenski zakonik RS, Ustavo R Slovenije ali določila iz Deklaracije o človekovih pravicah in splošnih ljudskih normah.

Pravilo 50

Pritožba na sodnikove odločitve NI možna. Pritožba na zapisnik je možna v 48 urah po končani tekmi z pologom pritožbene takse 10 euro. Na izrek kazni Disciplinske komisije je možna na Zbor kapetanov ali Skupščino Trim hokej kluba. Pritožba ne zadrži izvršbe kazni. V primeru, če se ekipa pritoži na Zbor kapetanov ali Skupščino kluba mora vplaačti pritožbeno takso v višini 50 evro. V primeru, da je pritožba rešena ugodno za ekipo, dobi pritožbeno takso vrnjeno. Pritožbeno takso je potrebno položiti na Ž.R. kluba v roku 48 ur po vlogi pritožbe.

Finančni plan

Pravilo 51

Ekipe, ki svoje obveznosti ne poravnavajo v dogovorjenih rokih se kaznujejo s finančnimi (zamudne obresti) ali drugimi sankcijami iz poglavja KAZNI IGRALCEM IN KLUBOM

Pravilo 52

Ekipe, članice TRIM Hokej kluba morajo poravnati svoje finančne obveznosti v takih intervalih in višini zneska, kot jih predpisuje Zbor kapetanov, kot sledi:

 • začetek pristopnega roka 30.4. leta v katerem se sezona prične.
 • konec pristopnega roka je 31.12. leta v katerem se sezona prične.
 • prijave ekip do razpisanega termina določenega na Zboru kapetanov.
 • plačila za nadomestilo za uporabo ledu je treba poravnati do roka določenega na Zboru kapetanov.
 • članarine za posameznike je treba poravnati do roka določenega na Zboru kapetanov in v višini kot jo predpiše Športna zveza Ljubljane.
 • v primeru presopa iz ekipe v ekipo se plača prestopnina v višini ene članarine.
 • plačila za nadomestila za prevoz sodnikom je treba poravnati do roka v obliki in višini, kot je določeno na Zboru kapetanov.
 • Če do roka tekočega leta katerakoli od ekip ne poravna svojih obveznosti v celoti, se izreče ekipi suspenz do poravnave vseh obveznosti.

Splošno

Pravilo 53

Prošnja za registracijo igralca ali ekipe (ekipe) v TRIM Hokej klub je lahko zavrnjena s strani vodstva tekmovanja ali Zbora kapetanov. Na zavrnitev prošnje ni pritožbe.

Pravilo 54

Te propozicije začnejo veljati 06. 04. 2015, kot propozicije, ki so jih sprejeli kapetani TRIM Hokej kluba s podpisom na osnovnih Propozicijah, vendar so v te vnešeni vsi popravki, ki so jih sprejeli kapetani na Zborih kapetanov oz. Skupščini TRIM Hokej kluba .

Pravilo 55

Propozicije veljajo kot priloga Statutu TRIM Hokej kluba

Pravilo 56

S objavo teh Propozicij preneha veljavnost vseh predhodnih propozicij in dodatkov k propozicijam v TRIM Hokej klubu, TRIM Ligi mesta Ljubljana in nhl Ljubljana.

Predsednik
Janez Žerdin

Sekretar
Miloš Sluga